keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Mietityttääkö joku? Kysy meiltä!

Oletko halunnut joskus kysyä meiltä jotain, mutta et kehtaa, jaksa tai uskalla? Haluatko tietää Vilman hyvät ja huonot tavat, kenties mitä sen aamurutiineihin kuuluu tms? Nyt ne kaikista typerimmiltä kuulostavat kysymyksetkin ovat tervetulleita, sillä ajattelin toteuttaa kysymyspostauksen, koska ikään aikaisemmin en ole sellaista tehnyt. Kipinä lähti muiden blogien kautta, joten jos muut niin minäkin :)

Kysymyksiä voi laittaa tulemaan suoraan tähän blogiin tai vaihtoehtoisesti sähköpostiin osoitteeseen essi.perttula@gmail.com. Odottelen kysymyksiä ainakin viikon verran ja sitten alan vastailemaan. Joten nyt vain kysymyksiä tulemaan, sillä nyt jos koskaan on ainutlaatuinen mahdollisuus tietää meistä haluamasi ;)




6 kommenttia:

 1. Valkoinenpaimenkoira on ilmeisesti melko aktiivinen koirarotu, joten minäpä kysyn jotain mitä mieleen tulee kun meille pentu taloon tulossa jossain vaiheessa 2014 vuotta ja ensimmäinen koira vieläpä tämä.

  - Minkä verran olet joutunut aktivoimaan koiraa niin että se pysyy ns. tyytyväisenä eikä hypi seinille ja millä tavoin? Pelkkä runsas lenkkeilyhän näille ei välttämättä riitä, joten sitä aivotyöskentelyä tarvitaan kans, joten miten olet toteuttanut koirallesi tätä aivotyöskentellyä? Tapahtuuko tätä päivittäin jossain muodossa vai miten usein?
  - Rajoititko Vilman ollessa pentu sen tilaa mitenkään yksin ollessaan? Millaiseen tilaan ja miten se siihen suhtautui/yksinoloon yleensä, miten äkkiä oppi olemaan yksin?
  - Miten opetit yksinoloon? Kuinka pian jätit yksin ja miten pitkäksi aikaa?
  - Pahin Vilman tekemä tuho?
  - Kuinka paljon lenkkeilettä päivässä noin yleisesti/keskimäärin?
  - Mikä ollut haastavinta Vilman koulutuksessa/käyttäytymismalleissa jne?

  Voipi hyvinkin olla hyvin tyhmän kuulosia nämä kysymykset mut jos jotain vinkkejä tästä itelle saisi omaani varten nii olis kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä kysymyksiä, olisi mielenkiintoista saada näihin vastaukset. Itsekin mietimme valkoistapaimenkoiraa yhtenä rotuvaihtoehtona

   Poista
  2. Kysymyksiin löytyy vastaukset postauksessa, jossa vastasin vain lukijoiden lähettämiin kysymyksiin. Löytyy, kun vähän ylemmäs selaa blogia tästä postauksesta :)

   Poista
 2. Teksteistäsi saa kuvan että Vilma on todella helppo ja mukava kouluttaa? Onko se tottiksen suhteen aina ollut hyvin miellyttämisen haluinen ja innokas, vai onko sitä hirveästi pitänyt rakentaa? Kai se nyt joskus on kuriton ja tottelematon? ;)

  VastaaPoista
 3. Vilma on saanut luonnetestistä hylätyn. Miksi et ole testannut sitä uudelleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymyksestä! Tulimme yhteistuumin muutaman tahon kanssa siihen tulokseen, että emme näe sitä tarpeelliseksi ennen pentuja. Pentujen jälkeen ajattelin testata sen uudestaan.

   Poista