Essi

Olen Essi Perttula, 29-vuotias koiraharrastaja Etelä-Pohjanmaalta, tutummin Kauhavalta. Minulle koirat, hevoset ja niiden ohessa valokuvaus ovat intohimoni. Työskentelen tällä hetkellä lähihoitajana terveyskeskuksen akuuttivuodeosastolla. Toiselta ammatiltani olen hevosenvalmentajan ammattitutkinnon kautta vuonna 2009 valmistunut hevoshieroja. Kolmannelta ammatiltani olen Ahlman instituutista Tampereelta vuonna 2016 valmistunut klinikkaeläinhoitaja.

Valkoiseenpaimenkoiraan tutustuin vuonna 2010, jolloin oma
pentu asteli elämääni. Olen koko ikäni ollut tekemisissä eläinten kanssa ja pienestä pitäen olen haaveillut omasta koirasta. Valkoiseen tutustumisen jälkeen elämäni on ollut monen uuden asian oppimista, sillä toko ja palveluskoiraharrastus ovat vieneet minut ihan täysin mukanaan! Pidän tärkeänä, että tämän aktiviteettitason omaava koirarotu pääsee toteuttamaan itseään monenlaisiin harrastuksiin. Valkoinenpaimenkoira on monipuolinen koira, joka on onnellisimmillaan, kun saa olla kaikessa mukana.

Olen innokas oppimaan ja käyn aina mahdollisuuksien mukaan seminaareissa, luennoilla, leireillä ja koulutuksissa joko yksin tai koiran kanssa, kunhan siihen on oman työni puolesta mahdollisuus. Haluan jatkuvasti avartaa tietämystäni ennen kaikkea koiran koulutuksesta ja jalostuksesta.

Olen kasvatuksen alkutaipaleilla, mutta minulla on sitäkin selkeämpi suunta kaikelle tälle. Jalostuksellisena tulevaisuuden tavoitteena minulla on saattaa maailmaan rodunomaisia, terveitä ja hyväluonteisia koiria, joista on monipuolisiksi perheenjäseniksi. Kasvattini varustetaan elämään rakkaudella ja uusilla kokemuksilla. Pennut kasvavat keskellä perheen arkea tottuen jo pienestä pitäen toisiin koiriin ja kodin ääniin. Koirilla on käytössään iso omakotitalon aidattu takapiha, jossa ne saavat olla vapaana. Kasvatustoimintani on erittäin pienimuotoista, eikä siitä ole tarkoitus koskaan sen suurempaa tehdäkään. Käytän jalostukseen vain tutkitusti terveitä ja hyväluonteisia yksilöitä. Panostan pienimuotoisessa kasvatustyössäni laatuun, en määrään.Olen aktiivisena jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä:

» Suomen Kennelliitto ry
» Suomen Palveluskoiraliitto ry
» Suomen Valkoinenpaimenkoirayhdistys ry
» Lapuan Koiraharrastajat, jossa toimin hallituksen varajäsenenä vuosina 2014-2015
» Kauhavan Kennelkerho ry, jossa toimin johtokunnan jäsenenä vuosina 2012-2014

» Olen suorittanut hyväksytysti Suomen Kennelliiton virallisen kasvattajan peruskurssin   marraskuussa 2012 sekä allekirjoittanut
   kasvattajasitoumuksen
» Kennelnimi Dancing Spirit minulle myönnettiin helmikuussa 2014 (FCI)
» Olen Valkoisenpaimenkoirayhdistyksen virallisella kasvattajalistalla.
» Suoritin 3.2.2013 Palveluskoiraliiton järjestämän Koirankouluttaja I -kurssin hyväksytysti
» Olen kilpaillut koirieni kanssa eri lajeissa vuodesta 2011 (toko, pk, näyttelyt)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti