tiistai 26. marraskuuta 2013

Junamatkoja ja talvimaisemia

Tänne pohjanmaallekin on tullut ihan ehta talvi, jihuu! Mutta asiaan..Viimeksi kirjoittelin, että lähdemme treffaamaan urosta Etelä-suomeen. No mehän lähdimme matkustamaan Vilman kanssa viime sunnuntaina Eino-myrskyn kourissa. Junat olivat odotetusti myöhässä, mutta meidän koko juna oli peruttu ratavaurioiden vuoksi.. jep, juuri niin meidän tuuria! Onneksi VR oli järjestänyt etelään menevän junan, joten pääsimme 2 tuntia aikataulustamme myöhässä lähtemään. Vähän jännitin miten Vilma suhtautuu tähän matkustusmuotoon, koska ikään aikaisemmin se ei ole ollut junassa. Jännitykseni oli jälleen ihan turhaa, koska neiti nousi junaan kun vanha tekijä ja päätti pienen katselun jälkeen ottaa nokoset :D Hauska koira, kun se on noin nopeasti sinut uusien asioiden kanssa!
Perille saavuimme muutama tunti lähdön jälkeen ja vastassa meitä oli uroksen omistaja, jota Vilma meni heti innoissaan häntä heiluen tervehtimään. Olin kovin ylpeä siitä, että se on heti kaikkien ihmisten kaveri! Olin ihan täpinöissäni, kun odotin niin kovasti uroksen näkemistä ihan livenä. Perille päästyämme jätin Vilman autoon ja menin ensin itse tutustumaan urokseen, joka oli TODELLA UPEA! Jähmetyin kyllä hetkeksi paikalleni ja vain katselin sitä koiraa.. se hurmasi minut iloisella luonteellaan ja upealla ulkomuodollaan ihan heti! Vilma tuntui varsin pikkuiselta siihen verrattuna :D

Vilma tapasi uroksen heti autosta tultuaan ja oli sen verran tilanteesta pihalla, että päätti käyttää hienohelma -korttia ja kertoa urokselle, että takapuoli jätetään muuten rauhaan. Se heittäytyi melkoiseksi draamakuningattareksi ja kieltäytyi matkustamasta samassa tilassa vieraan uroksen kanssa.. silloin olisin voinut vajota maan alle. No Vilma tuli takapenkille kanssani ja oli siinä aivan rauhallinen. Jestas noita narttuja! Koirat pääsivät juoksentelemaan yhdessä ja pian Vilmakin unohti kiukuttelun. Paluumatkalla pariskunta matkusti auton takaosassa vierekkäin istuen erittäin sulassa sovussa. Ne olivat jotenkin todella hauskan näköinen pari! :) Päivä oli erittäin antoisa kaikin mahdollisin puolin. Junamatkalla kotiin me molemmat Vilman kanssa olimme melkoisen väsyneitä. Kotiin päästiin vasta illalla myöhään ja pienen iltapalan jälkeen uni maittoi aika kiitettävästi.

Vilmasta otetaan vielä DM ja MDR1 -geenitestit, ennen kun yhdistelmä julkaistaan. Uros on näiden osalta terve, haluan vain mielenkiinnosta testata Vilman, joten sen ollessa terve kaikki pennutkin olisivat terveitä.
Kuka mahtaa olla tämä kuvan komistus ;) Se selviää pian. Eräs henkilö kyseili minulta maililla, että miksi yhdistelmää jo ei julkaista. Vastasin, että alustavia varauksia on jo jonkin verran, vaikka emme ole puhuneet kun lähipiirille. Joten sillä ei ole oikeastaan väliä, että yhdistelmä julkistetaan vasta jonkin ajan kuluttua.Meillekin tuli tosiaan talvi ja se tietää jossain vaiheessa tammi-helmikuuta juoksujen alkamisen! Silloin matkustamme urosta tapaamaan vähän pidemmäksi aikaa ja toivotaan että loma tuottaa tulosta.
 Vilma tuntuu muutenkin olevan aivan täpinöissään vähästäkin lumesta! Se ei paljon sisällä viihdy, vaan pyyttää taukoamatta ulos, jolloin kiertää tonttia täyttä hepulilaukkaa ja kierii lumessa. Pari kertaa ollaan päästy vetohommiinkin ja se tuntuu olevan aivan huippukivaa! Vilma on näin talvella jotenkin kaiken treenaamisen ja lenkkeilyn suhteen paljon energisempi ja se jaksaa suorittaa huomattavasti paremmin kun kesällä. Toisaalta mahdollinen tiineys ajoittuu juuri sopivaan vuodenaikaan, jolloin ei ole kuuma. Tässä muutamia kuvia eiliseltä, jolloin oli aivan mahtava kuvauskeli:

7 kommenttia:

 1. Voih, ihan sydämeen sattuu nää pentusuunnitelmat (hyvällä tavalla tarkoitan)! Pentusia on aina kiva kyyliä :3 Ja upeita kuvatuksia, Vilma on varsinainen poseeraajasielu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on melkoinen linssilude ;) Omaa vatsanpohjaa myös kipristelee ajatus pikkuisista! Toivotaan vain, että kaikki sujuisi hyvin :)

   Poista
 2. Miksi Vilmalla tehdään pennut, vaikka luonnetestistä on hylätty tulos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi, kun sillä on niin paljon muita hyviä ominaisuuksia. Tähän prosessiin ei lähdetty suin päin, vaan yhdessä monen kokeneen kasvattajan tukemana. Asiaa on suunniteltu vuosi ja olen erittäin tyytyväinen, että oikea uros löytyi. Ei ole ennenkuulumatonta, että hylsyn saaneella tehdään pennut. Ainakin neljä pentuetta on tullut pienen ajan sisällä, jossa toisella vanhemmalla on hylsy. Useimmalla näistä hylsyn saaneella vanhemmalla ei ole mitään harrastustulosta. Meillä on ja antakoon niiden puhua puolestaan. Uskon kumminkin näihin pentueisiin olevan yhtä perustellut syyt kun minullakin. Jos yhdistelmässä on odotettavissa olevia hyviä puolia enemmän, kun huonoja, on yhdistelmä järkevä. Tämä yhdistelmä on järkevä. Tämä prosessi onnistuessaan tuo varmasti upeita pentuja niin harrastuksiin kuin näyttelyihinkin. Vilmaan voi tulla tutustumaan ja tekemään omat johtopäätökset sen ominaisuuksista :)

   Poista
 3. Tsemppiä pentuesuunnitelmiin! <3
  Täällä yksi valkkarihullu ja oma penneli mielessä, täytyis vaan löytää se oma, pitkäkarvainen kultakimpale <3 :)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä pentuesuunnitelmiin! <3
  Täällä yksi valkkarihullu, joka toivoo omaa pientä, pitkäkarvaista kultakimpaletta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, toivon kovasti myös itse, että kaikki sujuisi hyvin! Uros on myös pitkäkarvainen, joten pennuista odotamme tuuheita pumpulipalloja. Uros julkaistaan, kun Vilma on astutettu. Sen verran kivasti on tullut tuttavapiiriltä varauksia, että aikaisempaa mainostusta ei tarvitse :)

   Poista