torstai 9. huhtikuuta 2015

Back in business!

Nyt saa hetkeksi riittää mainospostaukset ja on aika keskittyä siihen olennaiseen, eli meidän arkeen! Luvassa siis tekstiä ja paljon kuvia monenlaisista kommelluksista!
Yhteistyökumppaneilta sattui tulemaan paketit samalla viikolla ja jokaiselle lupasin tehdä postauksen hetimmiten ja olla näin luottamuksen arvoinen. No niinhän siinä kävi, että kyseiseen aiheeseen liittyviä postauksia oli peräkkäin vähän turhan paljon. Siihen on tulossa nyt onneksi muutos, sillä viime viikkoina on sattunut ja tapahtunut koirien kanssa niin paljon ettei oikein tiedä, että mistä aloittaisi..


Ensimmäinen asia taitaakin olla se mahtavin, eli Alman ensimmäinen esiintyminen virallisessa näyttelykehässä. Auton nokka käännettiin Niinan kanssa viikko sitten kohti raisiota ja seuraavan päivän Turku KV:ta. Mukana edustamassa oli sisaruksista Alman lisäksi Rio ja Sera. Rio avasi hienosti näyttelyuran voittaen junnu-urokset, mutta saamatta SA:ta johtuen keskeneräisyydestä. Sera esiintyi iloisesti ja tuloksena EH samasta syystä kun veljellään. Hienon arvostelun kumpikin sai, joten tästä on hyvä jatkaa.
 Handlerilla kädet hikoili ja iho oli ihan kananlihalla jännityksestä, sillä pian olisi meidän vuoro! Alma esiintyi varmasti ja iloisesti sekä näytti lennokkaat liikkeensä todella hienosti. Tuloksena ERI ja hymy korvissa poistuminen kehästä odottelemaan kilpailuluokkaa. Kilpailuluokassa sama meno jatkui ja Alma hurmasi belgialaisen rouvan ihan täysin voittaen luokkansa SA:n kera. Tässä vaiheessa alkoi ihan oikeasti jännittämään.. Seuraavaksi kilpailtiin parhaasta nartusta ja luokassa oli SA:n saaneita narttuja aika paljon. No niin vain kävi, että minun pieni pentuni päihitti nämä kaikki menestyneet koirat ja nousi luokan voittajaksi saaden ensimmäisen SERTnsä! En voinut peitellä onneani, joten kaappasin Alman syliini iloisen naurun saattelemana. Heti perään valittiin rodun kaunein koira ja siihen ei tarvittu kun yksi kierros kaunista ravia ja voitto oli meidän, huikeaa!! Tuomarin loppukommentti kauniista ja hyvin liikkuvasta koirasta lämmitti erittäin paljon mieltä. Sitten oli suuntana RYP kehä, joka aloitettiin parin tunnin kuluttua meidän kehän loppumisesta. Päivästä oli tulossa pitkä, mutta hienosti Alma jaksoi skarpata, vaikka sijoitusta ei sitten loppujen lopuksi tullutkaan. Kovin ylpeä olen pikkuisesta.
 
 
Kaikenlaista muutakin on tapahtunut niin treenirintamalla, matkustelun parissa kuin uusien koirakavereidenkin kanssa. Kamera on kulkenut ahkerasti mukana ja kuvia on tullut räpsittyä melkoisia määriä. Muutama viikko sitten suuntasimme koko perheen voimin lappiin ja koirat lähtivät tietysti mukaan. Nyt olikin ensimmäinen reissu, kun meidän lomaa ilostutti yhden koiran sijasta kaksi. Viikko oli kyllä erittäin rattoinen ja liikunnallinen, siitä koirat pitivät huolen. Meillä kumpikin koira on selvästi talven palvojia, sillä lumi tuntuu olevan SE juttu. Lapin reissulla lunta riittikin ja koirien naamasta näki heti, että tämähän sopii niille. Lumileikkejä leikittiin melkeinpä koko päivä. Itse tuli käytyä rinteessäkin monen vuoden jälkeen ja eihän sieltä voinut tulla pois ilman pientä mustelmaa takapuolessa ja kuhmua otsassa.


Treenirintama on elänyt pientä hiljaiseloa viime viikot johtuen monenlaisista menoista, mutta kyllä me ainakin hömpöttämässä ehditään käydä kentällä. Niin kiire ei ole koskaan! Nyt treeneihin on sisältynyt paljon enemmän hallintaa ja sen opettelua. Enää ei päästäkkään rallittamaan pitkin kenttää pallon voittamisesta, vaan voiton juhlat jää pariin loikkaan ja sitten jatketaankin töitä. Hienosti Alma on alkanut ymmärtää, että palkka voi tulla ihan koska vaan ja lentää mihin ilmansuuntaan tahansa. Tämä on tuonut siihen kivasti terävyyttä. Olen leikittänyt Almaa paljon vieraiden ihmisten kanssa treenien yhteydessä ja jokaisen kanssa neiti alkaa hienosti taistelemaan leluista. Seuraamisessa apukättä on alettu häivyttää ja siirtää palkka kainaloon. Kotona tehdään aina perusasentoa ja siirtymisiä paikallaan ennen ruokaa. Meillä kun ei mitään saa ilmaiseksi, kumpikaan koira ;)
Seuraaviin postauksiin on luvassa mm. paljon kuvia ja erilaisia kuvakulmia, joiden kanssa opettelin leikkimään. Kävin katsomassa myös toista uroskasvattiani ja kaikenlaista muutakin on koirarintamalla tapahtunut. Pysykääkän mukana!

2 kommenttia: