keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Kädentaidot kunniaan

Itse teen nykyään vaihtelevalla menestyksellä omille koirille pantoja ja muita tarvittavia varusteita, joten kaikenlainen käsillä tekeminen on oikein mieluista puuhaa. Siinä uppoaa ihan omaan maailmaansa, jossa vain taivas on rajana ideoiden suhteen. Tämän harrastuksen parissa oppii joka kerta uutta ja omat oivallukset toimivine tapoineen ovat päivän riemuvoitto.

Olen jo pitkään ollut Tmi Salmiakkitassun perustajan, Ronjan kanssa tekemisissä ihan jo yhteisen rotuvalinnan ja nyt myöhemmin myös pantojen kautta. Salmiakkitassu on vuonna 2014 perustettu toiminimi, joka tuottaa valokuvauspalveluita, käsintehtyjä koiratarvikkeita sekä koulutuspalveluita.
Alma on ollut jo pitkään oman saamattomuuteni vuoksi vailla puolikuristavaa parkkinahkapantaa, joten ihana Ronja päätti meille sellaisen askarrella. Pannan suunnittelulle annoin vapaat kädet ja jännityksellä jäin odottamaan mitä postilaatikkoon kolahtaisi.
Muutaman päivän kuluttua käsissäni oli paketti, josta paljastui todella kivan näköinen panta! Panta oli juuri Alman näköinen ja vaikutti käteen jämäkältä. Pannan alaosa on turkoosia pehmonahkaa ja päällä musta parkkinahka, jossa kahta eri väristä strassia. Pannan jokainen tikkaus on tehty käsin, mikä tuo siihen entisestään arvokkaamman ulkoasun.Käytössä panta on kestänyt hyvin myös isomman koiran riuhtomiset. Panta kulkee mukana päivän remmilenkeillä ja on kaulassa välillä ihan muuten vain näyttävyytensä vuoksi. Itse olen tykästynyt näihin puolikuristaviin, koska ne ovat kauniita ja käytössä jotenkin kivempia, kuin ihan peruspannat solkikiinnityksellä. Laiska koiranomistaja voi vain pujauttaa tämän pannan koiran päähän ;)

Nykyään itsetehtyjen koiratarvikkeiden tekeminen on yleistynyt ja sen myötä myös niiden tekijät. Kun tekee itse toiselle on otettava huomioon se, että tuote kestää ja on turvallinen. Itse möhlin aikoinaan talutusremmien kiinnityksien kanssa ja vasta vuosien kehitystyön ansiosta ne pysyvät nyt oikeasti kiinni. Koiratarvike voi olla kaunis, mutta turvallisuus tulee aina ensin. Itse suhtaudun aika tarkkaan siihen, jos joku vieras tekee omalla koiralle jotain. Aikoinaan ostin pannan, joka meni kahden käyttökerran jälkeen totaalisen rikki. Tuotteelle ei ollut takuuta, koska takuu loppui silloin kun auton perävalot hälvenivät. Joten on todellakin tärkeää, että mistä tuotteet tilaa ja ostaa.
 Ronjan tekemä panta on kestänyt todella hyvin lukuunottamatta yhden sisarniitin löystymistä, mutta sen sain näppärästi pienellä vaivalla itse kiristettyä. Sen jälkeen panta on ollut kovassa käytössä niin äidillä kuin tyttärelläkin.
Jos olet vailla kaunista, aidosti käsintehtyä ja kestävää pantaa tai muuta koiratarviketta, niin rohkeasti yhteys Ronjaan.

Tässä Ronjan kertomaa omasta yrityksestään:

"Olen 20-vuotias koiraharrastaja Itä-Suomesta ja toimin yrittäjänä toiminimellä Salmiakkitassu. Koirat ovat olleet osana elämääni lapsesta saakka, mutta aktiivinen harrastus alkoi vuonna 2009 nykyisen valkoisenpaimenkoirani kanssa. Kokemusta on tullut useista lajeista ja monista eri koirista - rodusta riippumatta. Vuonna 2012 innostuin tekemään koiratarvikkeita aluksi omaksi iloksi ja sitten myös tuttaville. Halusin laajentaa toimintaa ja ottaa mukaan myös rakkaan harrastukseni - valokuvauksen. Toiminimi syntyi läheisten kannustuksella sekä omalla intohimolla käsitöihin ja eläinkoulutukseen."

Kiitos Tmi Salmiakkitassu ihanasta pannasta!
3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Nyt on kyllä pakko todeta että tuli vähän nihkeä olo kun saavuin etusivulle ja siellä oli 5 yhteistyö(?)postausta - tai ainakin tavarapostausta. :D Tuli vähän ylimarkkinoitu ja -mainostettu fiilinki. Mutta tosiaan! Kovin tykkään teidän blogista muuten, etenkin noiden suosittujen tekstien ansiosta lukijaksi liityinkin. :) Ulkoasuun, kuviin ja kuvankäsittelyyn on selkeästi panostettu, ja ainakin postauksiin ennen, mutta nää mainosmainosmainos on vähän meh. Toivottavasti enempi sisältöä ihan noin koira-arjesta ja -harrastuksista on tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit Amanda naulan kantaan! Tällä hetkellä on tulossa piiitkä postaus ihan meidän arjen jutuista. Kaikki yhteistyökumppaneiden lahjat tulivat samaan aikaan ja halusin olla luottamuksen arvoinen ja tehdä postaukset sovitusti :) Nyt ei ole tulossa mainospostsuksia, vaan ehtaa valkoista arkea! ;)

   Poista