torstai 22. toukokuuta 2014

Pennut ovat syntyneet!

Maanantaina 19.5 näki Dancing Spirit A-pentue päivänvalon!

Maanantaina Vilman lämmöt tipahtivat heti aamusta ja se oli koko päivän levoton. Iltaa kohti petaaminen voimistui ja sen myötä levottomuus. Illalla noin klo.22.30 aikaan tuli vedet ja siitä ei mennyt kuin kymmenen minuuttia, kun pentueen suurin narttu oli maailmassa! Vilma oli ensin kovin hämillään, että mikä kumma sieltä takapuolesta oikein tuli ja mitä ihmettä sille pitää tehdä?! Alkujärkytyksen jälkeen Vilma pesi pennun ja alkoi imettää sitä hartaasti. Silmänräpäys, kun äidinvaistot heräsivät! Pentuja syntyi tunnin välein ja aamuyöstä Vilma piti pienen tauon. Tällöin pentuja oli maailmassa kuusi. Jotenkin Vilman vatsa näytti siltä, että joku sieltä on vieläkin tulossa, mutta nämä kuusikin olisi riittänyt vallan mainiosti! Hetken kuluttua syntyi ponteva narttu ja siitä vielä tunnin päästä yksi narttu. Tässä vaiheessa huokaisin helpotuksesta ja syötin sekä juotin Vilman, urakka oli ohi. Vaan eipä ollutkaan.. pian alkoivat taas supistukset ja narttuhan sieltä oli taas tulossa! No siihen onneksi loppui, eli meillä on täällä 9 kaunista pentua, 7 narttua ja 2 urosta <3
  Vilma on kylllä todella upea äiti lapsilleen! Pennut ovat aina niin puhtaita ja tyytyväisen oloisia. Pieni tuhina käy, kun ruokailuhetki on ohi. Vilman tullessa laatikkoon alkaa heti melkoinen kilpajuoksu nisille. Mamma viihtyy paljon pentulaatikossa eikä tule edes syömään keittiöön. Tarjoilu onkin hoidettu tästä syystä laatikkoon. Pennut ovat tarmokkaita ja jokainen imee maitoa hurjalla teholla. Onneksi maitobaarin kaikki kymmenen nisää ovat käytössä, niin ei tarvitse ruokkia pullosta ketään.

Nyt pentujen ollessa kolmen vuorokauden ikäisiä, on Vilma malttanut lähteä omaehtoisesti ulos. Tänään se jopa kanteli palloaan ja juoksenteli sen näköisenä, kuin mitään kauheaa pesuetta ei olisi koskaan tehnytkään. Melkoinen pakkaus! Ruokahalu imettävällä koiralla on kyllä hurja.. tyhjät pötit kolisee, vaikka olisi kilo ollut ruokaa nenän edessä. Vilma saa syödä niin paljon kun se jaksaa, koska nyt on niin monta pikkuista suuta ruokittavana.

Huom! Yksi narttupentu on vielä vailla omaa, rakastavaa kotia <3 Mikäli sinulla on tarjota pikkuiselle oma koti, niin otahan yhteyttä maililla essi.perttula@gmail.com tai puh. 050-3644998/Essi

Ylimmässä kuvassa Vilma kolme päivää synnytyksen jälkeen, ei ollenkaan paha!

 


9 kommenttia:

 1. Onnea ihan kamalasti tuoreelle Vilma-mammalle ja tietty ihmisäitille kanssa! :)

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka suloisia! Onnittelut!

  VastaaPoista
 3. Voih, onnea! Harmi, että minulla on vajaa kaksivuotias collie, jonka kanssa on niin paljon tehtävää vielä, etten uskalla haaveilla toisesta koirasta ainakaan viiteen vuoteen, olisi kyllä valkkarikin kivannäköinen koira :)

  VastaaPoista
 4. Tuhannesti onnea terveistä pennuista!

  VastaaPoista
 5. Ihan uskomattoman hyvä pigmentti jo 3vrk:n iässä!

  VastaaPoista
 6. Hirmuisasti onnea terveistä pennuista! :) ihanaa että kaikki sujui hyvin. Sulla on kuukauden päästä pitelemistä tossa laumassa ;)

  VastaaPoista