maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kaikenlaista ja monenmoista!

On pitänyt niin kauheaa kiirettä jokaisen asian suhteen, että tätäkin postausta olen rustannut jo ties kuinka monetta kertaa.. ja aina joutunut lähteä hampaita kiristellen tekemään jotain kiireellisempää. No nyt on aikaa kirjoitella ja uusia kuviakin on tullut räpsittyä.. mistäs muusta, kun koirista!Kun muistellaan muutamaa viikkoa taaksepäin, niin käytiin Vilman kanssa uuden koiraurheilukeskuksen avajaisissa Seinäjoella ja samalla Match Show:ssa. Uusi Hurtta-halli oli kyllä upea! Isoja koiria oli ilmoitettu aivan hurjasti, joten odotimme ainakin toista tuntia, että päästiin kehään. Hallissa oli melkoinen vilske koko ajan, mutta Vilma käyttäyti kun vanha konkari. Kun vihdoin päästiin kehään, niin meitä vastassa oli omaan silmään todella kaunis nöffi. Vilmalle punainen ja nöffille sininen, koska tuomari ihastui Vilman varmaan esiintymiseen sekä liikkeisiin. Punaisten kehää odoteltiin taas aivan liian kauan. Esittäjälle tuli kylmä ja koira alkoi nukkumaan. Niinpä käytiin piristäytymässä paikan buffetissa, jonka jälkeen taas jalka nousi!
  Punaisia oli ainakin 30 jos ei vieläkin enemmän. Ensin esiintyi puolet tästä määrästä ja sitten toinen puoliska. Tuomari valitsi kuusi koiraa kehän keskelle, joista sijoittaa sitten neljä. Pääsimme Vilman kanssa näiden kuuden koiran joukkoon. Moneen kertaan vielä juostiin ja tuomari kopeloi koiria monipuolisesti. Sitten alkoi sijoittaminen, kaksi koiraa käteltiin ulos kehästä ja tällöin alkoi syke nousemaan ja jännitys tiivistymään. Vilma seisoi edelleen kuin patsas ja minä vain etusormella hiukan kannatin sitä kaulaimesta. Muun homman neiti hoiti ihan itse. Ensin sijoitettiin neljäs, sitten kolmas.. sitten alkoi jo oikeasti jännittämään. Kehässä enää me ja toinen koirakko. Niin siinä sitten kävi, että tuomari sijoitti meidät punaisten ykköseksi ja tuli vielä henkilökohtaisesti kertomaan, miten hän tykkäsi erityisesti Vilman esiintymisestä ja itsevarmuudesta. Aika mahtava fiilis oli voittaa monenlaista palkintoa ja pyttyä! Siinä innostuksen keskellä tuli kehäsihteeri muistuttamaan, että jäämme BIS kehään. Eli taas odoteltiin.. ainakin toista tuntia! Tässä vaiheessa koira sekä esittäjä menivät erittäin mielellään autoon vähäksi aikaa huilaamaan.
  Hyvin huilanneina lähdimme kehään tunti sen jälkeen, kun punaisten kehässä riemuitsimme. Vilma tosin tuntui jo jonkin verran väsyneeltä ja nälkäiseltä. Haukottelu, venyttely ja huulien lipominen eivät voineet olla merkki mistään muusta. BIS kehässä oli neljä koiraa. Pitkän pohdinnan jälkeen alkoi sijoittaminen ja tuomarit sijoittivat meidät BIS4 palkintopaikalle. Veteraani vei voiton ansaitusti, upeasti vanhus liikkui ja esiintyi! Palkintoja tuli jälleen ripakopallinen.. 15kg ruokaa, leluja, nameja, ISO pytty, ruusukkeita ja erittäin mielenkiintoinen palkinto oli lahjakortti vesijuoksuun. Katsoin, että kyseisen lahjan arvo oli n.40e :)
Auton takapenkki oli täynnä palkintoja, joten hyvillä mielin lähdettiin ajelemaan taas kokemusta rikkaampana kohti kotia. Uni maittoi kummallekin kaiken tuon jälkeen :)

Mätsäreissä, Vilma 8kk

Kun taas muistellaan aikaa taaksepäin, niin päätettiin pari viikkoa sitten järkätä valkkaritreffit Jennin ja Hannan kanssa. Mukana menossa valkoisista olivat Vilma, Ykä, Vinski ja Miina. Ensin treffattiin koirapuistossa, mutta puisto tuntui jäävän hetken kuluttua pieneksi näiden koheltajien leikkiessä. Niinpä vaihdettiin monen hehtaarin pellolle, jossa oli runsaasti tilaa leikkiä ja juosta. Valkkaritreffien perinne velvoittaa valokuvaamaan koirat aina istumassa vierekkäin, joten sellainenkin potretti saatiin aikaiseksi. Valokuvaajalla oli ehkäpä sekunnin sadasosa aikaa napata se onnistunut kuva.. nimittäin valkoisia koiria sinkoili sen jälkeen joka ilmansuuntaan. Keppileikeistä tuntui jokainen karvakuono innostuvan oikein tosissaan ja pariin otteeseen ihan taisteltiin niistä parhaimmista.

Vilma, Ykä, Vinski ja Miina

Ai niin, käytiin me myös Vaasa KV näyttelyissä viikko sitten! Tuomarina toimi tsekkiläinen Jancik Leos, joka oli mielestäni erittäin mukava ja käsitteli koiria asiallisesti. Ensimmäistä kertaa meidän näyttelyuran aikana tuomari laski kaikki koiran hampaat. Kyllä oli Vilmalla ihmettelemistä, kun koko nyrkki oli suussa. Hienosti neiti kumminkin seisoi paikallaan ja antoi tutkia suun. Arvostelussa Vilma oli jälleen kuin patsas.. se osaa tuon homman niiiiin hienosti! Liikkeet olivat myös sujuvia. Tälläinen arvostelu saatiin:

"Oikeanlainen, narttumainen pää. Leikkaava purenta. Tumma pigmentti. Oikeanlaiset silmät ja korvat. Oikeanlainen ylälinja. Erittäin kaunis kaula. Oikeanlainen rinta. Dynaamiset liikeet edessä ja takana. Oikeanlainen turkki. Erittäin kaunista esittämistä." (Suomennos alkuperäisestä saksankielisestä arvostelusta)
Rodunomainen lähestyttäessä


TULOS: AVO ERI AVK3 SA

Näyttelyiden jälkeen kauniina <3
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti