lauantai 18. tammikuuta 2014

Pakkaspäivän kuvapostaus

Lauantaiaamu ja mittarissa -20 pakkasta. Koira kantelee innoissaan pantaa pitkin taloa ja haluaa ulos. Hammasta purren lähdin tekemään pienen visiitin ulkona. Sisälle tullessa Vilma oli asiasta aivan täysin eri mieltä ja löi jarrut päälle ulko-ovella. Puoliväkisin työnsin sen sisään ja lupasin lähteä pian uudestaan ulos. No tähän päätökseen oli neidin tyytyminen. Puolen päivän aikaan saimme Vilman kanssa seuraa Reetasta ja ihastuttavasta malinoispentu Ronjasta. Koirat ovat ennestään tuttuja treenikentiltä, joten jälleennäkemisen riemu oli aivan käsin kosketeltavissa. Sen verran energiaa oli ilmassa! Aurinko paistoi jo ihanasti, joten päätettiin lähteä kuvailemaan koiria läheiselle pellolle. Voi jestas kun niillä oli hauskaa!
 Vilma teettelee juoksuja ihan selvästi.. juo, merkkailee joka puskaan ja on välillä melkoinen luupää, joka kyllä kuulee mutta ei kuuntele. Pennun nähtyään se meni aivan kummalliseen "rakkaustilaan", jolloin hoiti pentua sekä antoi sen hyppiä päällään jne. Yleensä jos leikki menee liian rajuksi, niin Vilma puhaltaa pelin poikki pienellä ärähdyksellä. Nyt mentiin täysin pennun ehdoilla ilman mitään mutinoita. Hauska, miten nuo hormoonit vaikuttavat! :D

Lainasin kirjastosta jokin aika sitten Salme Mujusen kirjoja, jotka käsittelevät koiran koulutusmenetelmiin perehtymistä. Kannesta kanteen tuli kumpikin kirja luettua melkinpä heti. Voisin vaikka tässä jossain välissä vähän kirjoitella asioita, jotka jäivät mieleen ja jotka koen itse tärkeänä koiran koulutuksessa. Aivan liian harvoin tulee käytyä kirjastossa, vaikka sieltä löytää nykypäivänä todella monipuolisesti kirjoja aiheesta kun aiheesta. Jäipä sieltä käteen myös pino koiran synnytykseen, pennun hoitoon jne. liittyviä kirjoja, jotka tosin eivät ihan niin kattavia olleet kun kasvattajakurssin materiaali. Mutta näitä pohdintoja pian tulossa :)
5 kommenttia:

 1. Ihania talvisia kuvia! Tällä suunnalla TYKSITÄÄN paljon!

  VastaaPoista
 2. Suloisia koiria!:) Meillä on myös valkoinenpaimenkoira ja aivan ihana koira on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vilma ja Ronja ovat kyllä todella hyviä leikkitovereita :) Valkkari on kyllä hieno koira, en voisi varmaankaan kuvitella elämääni minkään muun rodun omistajana. Mistä kennelistä koirasi on?

   Poista
 3. Hihihii, tuossa yhdessä kuvassa on selvästi kenguru! :D

  VastaaPoista