keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Uusi vuosi ja uudet tavoitteet!

Noniin.. se, että viime postaus taitaa olla rustattu syyskuun puolella, niin hävettää melkoisesti. Muistan, että saatoin ihan ensimmäisessä kirjoitelmassa mainita sen, että voi kuinka onkaan kiva ylläpitää blogia ja kirjoittaa aina kaikki mahdollinen muille luettavaksi. Vaan kuinka kävikään? Tapahtumia ja niiden seurauksia on ollut nyt syyskuun jälkeen niin paljon, että pitää oikein miettiä mistä aloittaisi.. Nyt skarppaan sen verran, että nakitan jonkun taitavan kuvankäsittelijän päivittämään blogin ilmettä ja sen myötä kirjoittelen ahkerammin. Mutta asiaan, pääsääntöisesti meillä on mennyt kaikki melkolailla putkeen ilman sen kummempia vastoinkäymisiä!Jos vaikka aloittaisin siitä, että viimeksi kirjoittelin meidän superhyvin menneestä TOKOkokeesta Vöyrillä. Sieltä napsahti toinen ykköstulos plakkariin komealla luokkavoitolla. Tässä vaiheessa rivi huuti vielä yhtä ykköstä.. joka tulikin sitten 10.11. kokkolasta Allan Aulan tuomaroimana upealla uudella ennätyksellä 191p+KP sij. 4/11! Sieltähän sen viimeinen ykkönen alokasluokasta tuli ja sehän meinaa sitä, että Vilmasta tuli TK1 ja siirto AVOimeen luokkaan!! Jihuu!! Oon niin ylpeä mun hienosta neidistä <3 Samassa kokeessa oli myös treeniryhmän jäsenet Teija&Turo sekä Marianna&Sintti, jotka kumpikin koirineen veti ykköstulokset kotiin! Ei meidän treenitrio todellakaan mikään amatööriporukka enää ole ;)
AVOn liikkeet ollaan hiottu nyt siihen malliin, että niitä mennään esittelemään 16.3 Maalahteen ja 23.3 Mustasaareen. Vilman motivaatio ja halu vastaanottaa uusia asioita on kyllä aivan uskomaton.. Ajattelin, että uutta hyppyä ei tulla koskaan hyppäämään hyväksytysti, mutta niin vain kävi, että 10min kuluttua hyppy oli kuin oppikirjasta! Kaukokäskyt uutena liikkeenä sujuu sekin todella hienosti. Noutoon kun saadaan vielä vähän energiaa, niin sekin alkaa näyttää hyvältä. Paikkamakuutakin kokeillaan melkein päivittäin ja hyvin neiti ymmärtää pysyä paikallaan minun ollessa piilossa. Ensimmäinen paikkamakuu ryhmässäkin sujui hyvin pienellä vinkumisella.
Tulevan vuoden tavoitteena on saada tittelilistalle BH ja TK2, jotka eivät mielestäni ole mitenkään ylitsepääsemättömiä. Koira toimii moitteettomasti ja minä olen alkanut rentoutua kokeessa ja treenaaminen hyvässä seurassa on kyllä päivän pelastus. Mikäpä tässä on alkaa kapuamaan kohti uusia tavoitteita :)

Näyttelyissäkin käväistiin lokakuussa, jolloin oli Seinäjoki KV. Sielä valkoiset arvosteli mukavan oloinen tuomari nimeltään Annmarie Mäland. Vilman arvostelu on jossain hukkapiilossa, mutta muistaakseni se oli yksi parhaimmista arvosteluista. Sen olen huomannut, että mitä vanhemmaksi Vilma tulee, niin tuomarit löytävät koirasta enemmän hyviä puolia. Tulos seinäjoelta AVO ERI AK2. Tuomarin mukaan karvaa olisi saanut olla enemmän, jolloin sijoitus olisi ollut vieläkin parempi. Harmi kun ne karvat koristi sillä hetkellä meidän piharoskista.. Vilma kun päätti tiputtaa viimeisetkin haivenet pesun yhteydessä :D Tyytyväinen olin kumminkin neidin esiintymiseen ja erityisesti seisomiseen! Oman kehän jälkeen jäätiin vielä seuraamaan saksanpaimenkoiria, jolloin Vilma makoili pitkällään käytävän reunassa, super ahtaassa Seinäjoki Areenassa, jossa kaikki olivat kuin sillit suolassa. Neiti otti myös iloisesti kavereitani vastaan nuollen näiden naamaa ja tunkien syliin rapsuteltavaksi. 

Joulun alla käväistiin muuten Lakeuden Kennelkerhon järjestämässä kinkkumätsärissä, jossa BIS1:lle oli luvassa iso juhlakinkku. Sitä siis lähdettiin havittelemaan.. Isojen kehässä koiria oli parisen kymmentä, joten odottelu oli piinaavaa. Tuomari ihastui täysin Vilman liikkeisiin ja erityisesti luonteeseen ja sijoitti meidät PUN1! Palkinnot olivat todella hyviä! Jonkin aikaa jouduttiin odottelemaan BIS kehää, sillä pienet koirat vasta aloittelivat omaa kehäänsä. Viimein pitkän odotuksen jälkeen päästiin kehään, jossa 3 eri tuomaria kävi Vilman läpi ja arvioi liikkeet. Neiti ei olisi enää mahtavammin voinut edustaa itseään! Niimpä me jäimme viimeisenä kehään ja samalla kuulutettiin Vilman olevan Best in Show! Tuomari pyysi vielä kiertämään muutaman kunniakierroksen yleisön taputtaessa meille.. olihan siinä aika kiva fiilis! Eli kinkku ja kaikki muut kivat lelut, ruuat, ruusukkeet ja pokaalit olivat meidän! ;) Kuvia lisäilen heti, kun jostain koneeltani ne löydän.

Tässäpä taitaa ne kohokohdat olla, jotka ovat jääneet teiltä lukematta. Nyt treenaillaan sen verran ensimmäisiä AVOn kokeita varten, että saadaan liikkeisiin varmuutaa ja meno näyttää iloiselta. Vilmalla toki alkaa varmaan ihan näinä päivinä juoksut, jolloin se on ollut aikaisemmin kuin lahna treenatessa.. toivottavasti selvittäisiin vain parilla viikolla, että treenit ei valu ihan hukkaan.

Tässäpä muuten vielä poseeraus järven jäältä, jolloin ikää muutamaa viikkoa vaille 3v! Aika vaikuttavan eturinnan on neiti saanut puolen vuoden aikana aikaiseksi ;)

 

2 kommenttia:

  1. Käy lukemassa, sinulle olisi haaste minun blogissani http://rexinblogi.blogspot.fi/ :)

    VastaaPoista
  2. Heips!
    Heitin sinua haasteella. :)
    http://ellperi.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

    VastaaPoista