sunnuntai 12. elokuuta 2012

Näyttely -ja koekuulumisia!

Olen lomalainen, joten varmaan anteeksi annettakoon se, että blogi ei ole ehtinyt saada huomiota osakseen juuri ollenkaan. Niin se kesäloma vain alkaa häämöttää loppuaan.. vaikka juurihan se tuntui alkavan? Onneksi sentään on vielä yksi viikko jäljellä. Kokonaiset 3 viikkoa ovat olleet kyllä melkoisen eläinpainotteisia. Toki yhtään en ole tätä vastaan laittanut, koska ollaan ehditty treenata sekä hevonen että koira kohti kilpailusuorituksia! Eräitä kesäloman kohokohdista oli ehdottomasti Kuopion Sawo Show -näyttelyt ja Vilman toinen virallinen tokokoe. Niistä siis melkoista hehkutusta tulossa seuraavaksi :)

Aloitellaan vaikka Kuopion reissusta, sillä siitä riittääkin kirjoittamista. Olimme varanneet porukalla mökin Tahkolta, jonne lähdettiin ajelemaan jo torstaina puolen päivän aikoihin. Mukana menossa oli valkoisesta väestä Vilman lisäksi Jara (Kanervakankaan Karan Nuka), Zasu (Cerdau's Sanin-Hattivatti) ja Ykä (Royal Smile Yogy Bear). Reissu oli kaikin puolin onnistunut, sillä koirat näyttivät nauttivan toistensa seurasta leikkien ja telmien kaiken vapaa-ajan. Aluski Vilman oli jotenkin hankala sietää poikabakteereja ympärillään, mutta seuraavana päivänä neiti käyttäytyi jo mukavasti vastakkaista sukupuolta kohtaan.
Perjantaina oli ensimmäinen koettelemus kehässä, joka ei tosin meidän kohdalla mennyt ihan nappiin. Valkoiset arvosteli ruotsalainen Nina Karlsdotter, joka kuulemani mukaan on paljolti tekemisissä saksanpaimenkoirien kanssa. Tästä johtuen Vilma miellytti tuomaria sen verran, että tulos tuolloin AVO-EH.

"Narttumainen pää. Hyvä pfofiili ja mittasuhteet, mutta hiukan liikaa poskea(?). Hyvänmuotoiset silmät, keskiruskeat silmät. Erinomainen pigmentti. Hyvät korvat. Erinomainen kaula ja ylälinja, tosin hiukan lyhyt risti ja liikkeessä häntä pyrkii kohoamaan. Hyvin kehittynyt runko. Hyvä raajaluusto, hiukan pehmeät välikämmenet. Käpälät ok. Hieman niukat kulmaukset edessä, hyvät takana. Hyvä askel sivusta, vaihtelevasti edestä. Hyvä karvanlaatu ja hieno väri." 
Rodunomainen lähestyttäessä

Tuo "hiukan liikaa poskea" -kommentti jäi sen verran vaivaamaan, että käytyämme käännöspalvelussa ihmettelin asiaa kääntäjälle jolloin tämä ystävällinen nainen pyysi erästä tuomariystäväänsä arvioimaan Vilman pään profiilin. Tämän miehen mielestä Vilmalla ei todellakaan ole poskea, karvaa on vain sen verran, että kehässä on voinut auringonvalo tehdä temput ja väärentää pään mittasuhteita.
Jaanan narttu Jara kilpaili nuorissa saaden EH:n ja ollen kilpailuluokan 3. Jennin Ykä sai avoimissa uroksissa ERI:n voittaen luokkansa, mutta meidän kaikkien yllätykseski jääden ilman SA:ta. Marikan Zasu sai avoimissa uroksissa EH:n ollen kilpailuluokan 4. Päivän päätteeksi meillä makoilikin mökillä kasa valkoisia, väsyneitä kilpailijoita.
Eräs mieleenpainuvin hetki tuona samaisena näyttelypäivänä oli se, että kehän jälkeen eräs englantia puhuva herrasmies valkkarikehän laidalta tuli kehumaan Vilmaa. Mies oli erittäin vakuuttunut Vilman esiintymisestä ja erityisesti seisoessa sen profiilista. Vilma tervehti tavoilleen tyypillisesti miestä iloisesti nuolaisten naamasta.

Launtaina lähdettiin kohti Kuopion ravirataa jo hyvissä ajoin aamulla. Ilmassa tuntui olevan hiukan jännitystä, sillä valkoiset arvosteli melkoinen herrasmies kreikasta nimeltä Steolis Makaritis. Vilman esiintyminen oli tänään täysin eri luokkaa kuin perjantaina, neiti seisoi aivan mielettömän hyvin ja juoksi kunnolla! Avoimessa luokassa oli jotenkin hurjan paljon narttuja.. muistaakseni 9, ellen ihan väärin muista. No Vilma vakuutti kreikkalaismiehen niin hyvin, että sai tuloksen AVO-ERI AVK2 SA.

 "Very good head & expression & pigmentation. Nice eyes, quite nice set of ears. Very good topline and croup. Very nice angulation in front, excellent in rear. Very nice spring of ribs, loin & bones. Very sound mover. Keeps a tail little high."
Rodunomainen lähestyttäessä


Pn-kehässä koiria olikin sitten ainakin yli 10, jossa Vilma ei sitten enää päässyt jatkoon. Tyytyväinen olen tuon lauantain tulokseen ja erityisesti esiintymiseen, hieno neiti! <3
Jaanan Jara sai ensimmäisen ERI:n, joten hurjasti onnea siitä! Jenin Ykä korkkasi viimeisen SERT:insä ollen PU3, Marikan Zasu sai EH:n. Onnea Ykälle hienosta tuloksesta!
Launtaina kuvailtiin koiria, saunottiin ja vietettiin aikaa yhdessä. Sunnuntaina lähdettiin heti mökin siivouksen jälkeen ajelemaan kohti kotia. Upea reissu takana, kiitos mukana olleille :)

Jara, Ykä, Vilma ja Zasu

Sitten viimeinen uutinen, mutta ei suinkaan se vähäisin ;) Käväistiin tänään aamulla Seinäjoen Kennelkerhon järjestämässä virallisessa TOKOkokeessa. Vilma tuntui jo kotona innokkaalta ja oli koepaikallakin iloisella tuulella. Tässä meidän tulos, tuomarina Jaana Tala:

Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu 9
Seuraaminen kytkettynä 9
Seuraaminen taluttimetta 9
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0 (otti häiriötä kentän laidalla olevasta koirasta)
Luoksetulo 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
Estehyppy 8
Kokonaisvaikutus 9

Yht. 164p ALO1 sij.3/6!!

Ylpeä kilpailija!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti