sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Hyvänmielen tokotreenit!


Treenikaverimme Sintti
Enpä voisi otsikkoa enää paremmin muotoilla, sillä niin hienosti Vilma alkaa oivaltaa treenaamisen tarkoituksen! Treenaamme erään kaverini kanssa vielä oman seuramme tokotreenien lisäksi muutaman kerran viikossa ihan omaehtoisesti. Nämä vauhdikkaammat treenit ovat tuoneet selvästi Vilmaan terävyyttä ja työskentelyintoa lisää. Olen lopettanut melkein kokonaan ruualla palkkaamisen, koska tuntuu että se ei motivoi koiraa tarpeeksi paljon.. Saalisviettiä apuna käyttäen palkkaan nykyään suurimmaksi osaksi patukalla, koska sen avulla valkoisesta hienohelmasta kuoriutuu melkoinen kiilusilmä :D

Teimme myös kokeenomaisen harjoituksen, jossa mentiin kaikki muut liikkeet läpi paitsi hyppyä ja paikkamakuuta. Syy näihin oli esteen sekä häiriökoiran puuttuminen. Kyllähän Vilma yksin makoilee vaikka tunnin käskyn alaisena, mutta siihen kun tarvittaisiin muitakin makoilemaan, että sitä voisi treenata kunnolla.

Seuraaminen kytkettynä -sujuu, kunhan ohjaaja ei sotkeudu remmiin
Seuraaminen taluttimetta- sujuu paremmin, kuin remmin kanssa
Liikkeestä seisominen -tämä on aikalailla varmin tällä hetkellä
Liikkeestä maahanmeno -tämäkin sujuu hyvin
Luoksetulo -sujuu hyvin ja koira on alkanut ottaa vauhtia. Perusasento vain hiukan tiiviimmäksi
Paikkamakuu -häiriökoirien kanssakin sujuu m.e.l.k.o. varmasti
Luoksepäästävyys -ei ole ikään ollut mitään ongelmaa
Hyppy -hyppää hyvin, mutta pientä hiomista seisomisen kanssa (tällä hetkellä kiroan meidän agilitytreenejä!)

Näin.. vielä kuukausi sitten ajattelin, että me ei koskaan tulla souriutumaan noista kaikista kunnialla läpi, mutta tiheämpi treenaaminen on tuottanut tulosta kyllä sen verran paljon, että ei kai tässä enää mitään hätää ole ;) Viime treeneissä hioimme käännöksiä ja oikea-aikaista palkkaamista sekä liikkeestä seisomista. Tässäpä teille muutamia pätkiä videomateriaalia todisteeksi!


1 kommentti:

  1. Kivalta näyttää meininki :) Tokoesteen tekeminen on onneks tosi helppoa jos haluaa useammi päästä hiomaan hyppyä. Se este josta on kuva petsiessä tehtiin jossain kymmenessä minuutissa roskalavalta dyykatuista sängyn aluslaudoista. Vähän kapea se on, mutta toimii hätävarana mainiosti.

    VastaaPoista