tiistai 21. helmikuuta 2012

Mahtava lenkkisää!

Ei voinut kuin todeta sen, että eilen oli ehkäpä tämän talven kaunein lenkkisää! Muutama aste pakkasta ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Niinhän siinä sitten kävi, että nopean töistä tulon ja seisovin jaloin nautitun välipalan jälkeen suuntana meillä oli tutut lenkkimaastot. Tällä kertaa mentiin mieheni kotikulmille ja mukaan otettiin hänen valpas pihavahti Rico 3,5v (saksanpaimen-tiibetinmastiffi-mix). Alkumatkasta koirat tuntuivat olevan ihan solmussa, kun eivät malttaneet odottaa kohtaa, jolloin pääsevät juoksemaan vapaana. Vilmasta on todella selkeästi havaittavissa tälläisissä tilanteissa se, että prinsessa ei voi mitenkään kävellä toisen koiran takana, koska äänihän siinä lähtee ja kanssakulkijoilta kuulo. Sen verran nirppanokka se on, että vaatii kulkea ensimmäisenä.. ainakin menomatkalla, koska silloin tuntuu kaikki pääsevän helpommalla.
  Lenkkimme koostui n.4km pituisesta metsäautotien pätkästä, jossa koirat tosin taisivat vetää lenkistä 10km:n mittaisen mennen edestakaisin kaiken aikaa. Oli kiva katsella, kun karvaisilla oli niin kivaa toistensa seurassa! Tulomatkalla koirat kävelivät nätisti hihnassa johtuen ehkäpä siitä, että kaikki mehut oli kulutettu painiessa. Vilmaa voisinkin kuvailla ennen lenkkiä limsapulloksi, jota on ravistettu niin, että se räjähtää hetkenä minä hyvänsä! Lenkin lopussa se muistuttaa samaa pulloa, josta on hapot jo ehtineet haihtua :D

P.s Postaustoiveita otetaan vastaan, koska ajoittain pääni tuntuu olevan tyhjää täynnä! Vilman toilailuista voisi tosin kirjoittaa kirjan, mutta kaipailen silti hieman aiheita :)

Tässä pientä kuvasatoa eiliseltä lenkiltä!

Rico & Vilma


2 kommenttia:

  1. Ihania talvikuvia! Mahtama pakkaus tämä typykkä. :) Joko teillä on luonnetestiin paikka valmiina? Entäs miten näyttelyrintama? Mukava olisi nähdä teidän harrastuspuolelta videoita, vaikkapa tokosta. :-)

    Hyvää kevään jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Todella kauniit koirat.. Vilma on erittäin kaunis, ihan kuin Haikakin, samasta kennelistä ovat näköjään.. Mie aloitin lukemaan teidän blogianne kun tuntuu mielenkiintoiselta, käy kurkkaamassa meidänkin piskien blogiin.. Itse olen Seinäjoelta ja aloitellut harrastamaan juuri junnuiän saavuttaneen pienen Irkku paimeneni kanssa näyttelyitä :-) Seuraavana vuorossa palveluskoiratapahtuma 5.5. ja Tampere KV 12.5. & Tuuri Kr 10.6.. Mietin josko olette tulossa joihinkin samoihin, tahtoisin niin tavata joskus tämän sun Vilmas, kun olen vähän aloitellut valkkari kuumetta :-DDD <3

    VastaaPoista