sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Keitä ollaan ja mistä tullaan?

Näin joulupäivän iltana, kun kaikki suurimmat kiireet ja pakolliset menot on takana päin, niin on vihdoinkin aikaa istahtaa aloilleen ja mietiskellä asioita.. mietiskellä kulunuttu vuotta ja sitä, mitä kaikkea se on sisältänyt. Mulle kulunut vuosi on ollut oppimista monen uuden asian kanssa sekä vanhojen taitojen hiomista muutamia vastoinkäymisiä lukuunottamatta. Mennyttä vuotta omien lemmikkieni kanssa voisin kuvailla melkein sanasta sanaan Kaija Koon - Kaunis, rietas, onnellinen -biisin sanoin!
 Vilma on opettanut paljon ihmisen ja koiran saumattomasta yhteistyöstä sekä ystävyydestä. Hevonen on puolestaan opettanut kärsivällisyyttä ja tyyneyttä, jolla ollaan päästy meidän tavoitteiden mittapuussa huikean korkealle. Mikä voisikaan palkita omistajan paremmin, kuin vastassa oleva iloinen ja luottavainen turpa tai kuono, joka tahtoo olla lähelläsi ja sinulle mieliksi? Kaikki tämä omaa ansiotasi.



Nyt ajattelinkin esitellä teille Vilman ohella yhden elämäni tärkeimmän tukipilarin, joka on ollut osa elämääni jo 5 vuoden ajan ja jonka elämää tullaan seuraamaan ajoittain tässäkin blogissa. Silkkiturpainen, hörökorvainen kaviokas nimeltä Rock Suit, alias Rocky. Rocky on nyt 12-vuotiaaksi kääntyvä lämminverinen ruuna, joka on toimittanut ratsun uraa koko ikänsä. Edellisessä kodissaan Rocky toimitti terapiahevosen virkaa kehitysvammaisten kanssa, joten melkoisesta herrasmiehestä on kyse. Aktiivista treenausta on takana nyt n.3 vuotta ja poika tanssahtelee kauniisti heB:n asiat ja hyppää kivalla tekniikalla. Tähänkin tarinaan voisin kirjoittaa niiiin paljon meidän vastoinkäymisiä, jolloin hengenlähtö on ollut lähellä muutamankin kerran.. mutta jätän ne sikseen, koska niiden ansiosta olen laittanut kovan kovaa vastaan ja päättänyt, että tuosta eläimestä tulee vielä joku päivä elämäni hevonen -keinolla millä hyvänsä. Muutaman kerran vaihdoimme tallipaikkaa ja nyt tuntuu että palaset ovat loksahtaneet nykyisen tallipaikan johdosta kohdilleen ja minulla on elämässäni mitä ihanin hevonen, jonka kanssa jokainen päivä on aivan erityinen.. ihan kuin se höpsö ymmärtäisi puheeni ja sen hetkiset ajatukseni.






1 kommentti:

  1. Hyvää alkanutta vuotta tänne juuri löytämäämme valkoisen tyttösen melko tuoreeseen blogiin!

    Terkuin Mikko, se tyttöjen perään kuolaava ja uliseva valkoinen nuorimies Jyväskylän näyttelystä (+ "lauma")

    VastaaPoista