keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Vilman kuntoutusprosessi #1

Postaus on toteutettu yhteistyössä Nutrolin kanssa!


Viime postauksessa jo mainitsinkin, että Vilman kuntoutusta on tukemassa Nutrolin, joka ystävällisesti lähti mukaan Nivel Moniteho valmisteella. Kyseistä valmistetta en ole aikaisemmin vielä omille koirilleni syöttänyt, joten nyt on hienoa päästä näkemään vaikutukset ihan konkreettisesti oman koiran kanssa. Kun puhutaan niveltasolla tapahtuneesta operaatiosta, niin pidän erityisen tärkeänä, että oikean ruokavalion ja liikunnan tukena on hyvät nivelvalmisteet. Koiran fysiologia valitettavasti mahdollistaa sen, että vaikka hoidon kohteena on tietty nivel, niin painorasitus jakautuu varsinkin kuntoutusvaiheessa epätasaisesti ja kuormittaa myös muita niveliä ja niiden rakenteita. Näin ollen koira tulee ottaa huomioon kuntoutuksessa kokonaisuutena ja varmistaa, että keho toimii tasapainoisesti.
  Ah, pääsemme lempiaiheisiini! Olen oman ammattinikin puolesta perehtynyt paljon koirien ruokintaan ja sitä kautta erilaisiin nivelvalmisteisiin. Markkinoilta löytyy nykyään paljon erilaisia niveliä tukevia ravinteita ja syy siihen on puhtaasti se, että ihmiset ovat alkaneet ottamaan asian vakavasti. Niin se pitää ollakin, sillä mikä onkaan hienompaa, kuin iloinen ja hyvässä kunnossa oleva harrastuskaveri! Itse olen sitä mieltä, että jokainen koira tarvitsee jossain vaiheessa elämäänsä jotain niveliä tukevia ravinteita, joten miksi odottaa siihen asti, kun ollaan jo ongelmissa? Monilta isommilta ongelmilta voidaan varmasti tulevaisuudessa säästyä, jos hyvän ja monipuolisen ruokinnan rinnalle otetaan ennaltaehkäisevästi käyttöön valmiste, joka huolehtii esim. aktiivisen harrastuskoiran nivelten hyvinvoinnista ja vaimentaa tulehdusta nivelkudoksessa.

Nutrolin Nivel Moniteho tuntui olevan vastaus monen koiraharrastajan ongelmaan. Moni ei ole tuntunut aikaisemmin ymmärtävän sitä, että nivelvalmisteiden ja omega-3 rasvahappojen yhteisvaikutus on se juttu. Usein näkee netissä kirjoitettavan, että annetaan koiralle esim. purkista vain pelkästään glukosamiinia ja kondroitiinisulfaattia sisältävää valmistetta. Näinpä Monitehon käytön tekee mielenkiintoiseksi juurikin se, että siinä yhdistyvät omegat ja nivelvalmisteet yhdessä. Valmiste hillitsee tulehdusta ja tukee nivelkudosten uudistumista. Luonnollinen E-vitamiini täydentää vaikutusta hillitsemällä tulehdukseen liittyvää hapetusstressiä. Kyseinen valmiste ei ole vain nivelrikosta kärsivien koirien tuote, vaan myös vanhenevat koirat hyötyvät siitä.

Vilma sai röntgenkontrollista luvan alkaa liikkumaan enemmän, sillä sääriluun sahauslinja oli luutunut erittäin hyvin ja kaikki näytti hyvältä. Polven palpaatio ja liikelaajuudet olivat myös kunnossa. Elopaino otettiin heti syyniin leikkauksen jälkeen ja sekin oli laskenut jo hienosti. Käyntejä Seinäjoen Evidensiaan ei enää tarvittu tämän asian tiimoilta, joten hyvällä mallilla on kaikki! Tämän myötä alkoi myös tavoitteellinen kuntoutus, johon kuuluu nyt mm. pidemmät lenkit metsässä ja suolla. Jalkaa jumpataan päivittäin ja Vilma hierotaan kerran viikossa. Nyt lisätyn liikunnan myötä myös lihaksisto alkaa heräilemään levosta, joten kireyksiä on suurella varmuudella tiedossa. Tavoitteena on tasapainoinen koira, jonka jokaisen jalan painojakauma pystytään jälleen kartoittamaan oikeisiin lukemiin. Tällä hetkellä leikatulla jalalla on mielestäni hyvin painoa ja sitä käytetään päivä päivältä monipuolisemmin. Vilma on syönyt Nivel Monitehoa nyt viikon ja tabletit sekä öljy maistuvat sille hyvin. Koirarouva on erittäin iloinen ja aina valmis tekemään harjoitteita ja lenkkeilemään!
Vilman kuntoutuksessa on ollut isossa osassa tasapainotyyny ja uutena tikapuut. Tikaskävely kehittää koiran kehon hahmotusta, asentotuntoa ja koordinaatiota. Näin ollen etuosan on tiedettävä missä taka-osa on, jotta koira kykenee astumaan rimojen yli niihin osumatta. Tärkeää on muistaa, että tämä harjoitus ei ole koskaan nopeusharjoitus, vaan tarkoitus on harjoitella kehon ulottuvuuksien ja ääriosien toiminnan hahmottamista. Harjoitus tehdään turvallisuussyistä aina kytkettynä. Vilmalta meni muutama toisto, ennen kun se ymmärsi mitä tässä kuuluu tehdä. Sen jälkeen se kulkee hyvin keskittyneesti ja tarkasti korotettujen rimojen yli. Polvi tekee hyvin töitä ja koukistuu hyvin. Alla on havainnointikuva siitä, miten Vilma on istunut vielä viikko sitten, ennen kun aloitimme aktiivisen kuntoutuksen. Se siirsi helposti painoa täysin terveelle takajalalle ja etuosa oli samalla vinossa. Tätä jumpattiin päivittäin minun jalkojeni välissä seuruulla ja käännöksillä sekä istumisena tiiviisti jalkojeni väliin. Tässä kuvat siitä mistä lähdettiin liikkeelle ja missä ollaan nyt.

Viikko sitten istuma-asento oli aina tämä:


Istuma-asento eilen:Olen niin tyytyväinen siihen, että yksikään kuntoutukseen käytetty tunti ei ole ollut turhaa! Tällä hetkellä on nähtävissä jo selviä merkkejä siitä, että jalka tulee kuntoon ja kehon tasapaino alkaa korjaantua. Itse hierojana pyrin kiinnittämään mahdollisimman tarkasti huomiota siihen, että Vilmalla on kaikki tarvittava tuki kuntoutuksen tukena. Erittäin palkitsevaa tämä on minulle itselleni siinä mielessä, että saan toteuttaa saamiani hyviä oppeja kouluajoilta ja soveltaa niitä omaan koiraani. Haluan tehdä siitä projektin, jonka takana voin ylpeänä seisoa ja todeta, että veimme sen Vilman kanssa yhdessä loppuun ja lopussa kiitos todellakin seisoo! Seuraavassa postauksessa on luvassa videota meidän jumppatuokioista, joten pääsette seuraamaan meidän tämän hetkistä arkea erittäin läheltä, pysykäähän mukana!

Tahdon kiittää nöyrästi Nutrolia tästä mahdollisuudesta kokeilla tuotettanne ristisideoperoidun koiran kuntoutuksessa! Toivon todella, että ensi keväänä minun on ilo ja kunnia esitellä täysin kuntoutunut leikkauspotilas, joka kuntoutettiin hyvien nivelvalmisteiden tukemana. Käykäähän tutustumassa kyseiseen tuotteeseen täällä, sekä myös muihin Nutrolin valmisteisiin..

P.S Alma sai myös omaa postia Nutrolinilta, sillä se on päättänyt aloittaa bikinikauden jo tässä vaiheessa. Karvaa on joka puolella ja näyttävä turkki on haihtunut kuin tuhka tuuleen. Se aloitti taas Iho&Turkki valmisteen syömisen, joka onkin meille ennestään tuttu ja toimiva tuote. Odotan innolla kunnon näyttelyturkkia alkuvuodesta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti