maanantai 18. tammikuuta 2016

Välineurheilua parhaimmillaan

Luulenpa, että nyt alkaa palikat loksahdella kohdilleen monenkin asian suhteen. Päällimmäisenä viime viikonlopun tottisseminaari Alman kanssa Tuija Tienhaaran tarkan silmän alla sai jälleen silmät aukenemaan sen asian suhteen, että miten tyhmiä virheitä sitä onkaan tehnyt. Luulenpa, että kaikki meidän ongelmat ovat johtuneet vain siitä, että en ole ollut itse tarpeeksi johdonmukainen ja innostava ohjaaja. Ollaan pysytty turvallisesti sielä mukavuusalueen sisäpuolella ja nyt kun hieman nostatettiin saalisviettiä seuruussa, niin voi kun toinen seurasi niin hienosti! Nyt tästä lähtien täytyy vain uskaltaa kokeilla. Toisella kierroksella opeteltiin noudon alkeet ja nyt keskitytään tekniikkaan ja siirtymisiin pieneltä matkalta. Tässähän ihan treenimotivaatio nostaa päätään, hui!

Kerroin vähän aikaa sitten, että tulossa on yhteistyökumppanin kanssa toteutettu postaus. Muistatte varmaan pipoja valmistavan Tähtituotteen? Sain jokin aika sitten heiltä käyttööni pipoja kennelini nimellä, joita koristi Vilman kaunis siluetti. Olen niin iloinen siitä, että kuvasta on selvästi tunnistettavissa se elämäni koira, kasvatustyöni kantakoira. Suunnittelimme pipot yhdessä ja lähetin heille kuvan logostamme, joka koristaa mm. kotisivujamme. Edelleen pipot ovat erittäin hyvässä kunnossa, vaikka niitä käytetään ahkerasti. Painatus ei ole mennyt pesussa miksikään. Hyvä vaikkapa lahjavinkki siis juuri koiraharrastajalle, sillä pipoja ei ole koskaan liikaa. Koirakansa on tunnetusti aktiivista porukkaa!
  Syksyllä oli puhetta kasvattieni omistajien kanssa, että tilaisin heillekin samanlaiset edustuspipot. Porukka oli heti valmis ja tilaus laitettiin vetämään. Jonkin ajan kuluttua postilaatikkoon oli kolahtanut kasapäin upeita pipoja, joihin päätimme ottaa heijastinpainatuksella kennelin nimen ja vilman kuvan. Pipoissa olevat heijastimet ovat EN471 sertifioituja, joten ne ovat turvallisia käyttää näillä pimeillä ilmoilla. Mikäpä sen kätevämpää, kuin yhdistää tyylikäs pipo turvalliseen kulkemiseen. Pipoista on tullut hyvää palautetta ja ne ovat olleet tykättyjä ja mikä parasta, ahkerasti edustettuina!

Alempana video, jossa pipo on myös edustettuna meidän treeneissä. Vilma pääsi pitkästä aikaa treenaamaan ja voi kun sillä oli hauskaa! Sen kanssa on niin ihana tehdä töitä, kun se lukee ohjaajaa kuin avointa kirjaa. Nyt Vilma onkin ahkerasti kulkenut mukana treeneissä ja sen kanssa pohditaan samalla uutta treenisuunnitelmaa.
Nyt Alman kuvauksen jälkeen olo on ollut jotenkin helpottunut ja rento. En enää samalla tavalla tutki sen liikkumista, istumista ja kokonaisvaltaista kropan käyttöä, kuin ennen. Myönnän, että pienikin aihe epäillä jotain sai aikaan melkoisen hermostuneisuuden.. onneksi tämä on mennyttä ja nyt saa keksittyä tulevaan. Toki katson aina päivittäin kummankin liikkeet läpi, sillä se menee jo niin rutiinilla. Hallillakin otettiin jo hyvillä mielin vähän korkeampaa hyppyä ja pieniä tekniikkaharjoitteita hypyssä. Kovin kömpelö tämä kaveri vielä on, mutta kunhan oppii hahmottamaan oman kroppansa, niin uskon että tulee varmasti hyvä.

Meillä ollaan nyt vaan keskitytty mukavaan yhdessäoloon, syöty hyvin ja pidetty hauskaa. Elämä ei saa olla aina niin vakavaa ja pelkkää suorittamista!4 kommenttia:

 1. Tuija Tienhaara ja Tiina Saaranluoma ovat kyllä hurjan hyvä parivaljakko kouluttamaan :) Mä ite treenailen nyt Tiinan porukassa ja kyllä on niin motivaatio, mutta myös ohjaaja sekä koira kehittynyt vauhdilla! Hui :P

  Noi pipot on superhienoja! Kyllä kelpaa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä kanssasi täysin samaa mieltä, itselleni jäi kyllä niin hyvä mieli seminaarista! Pakko oli heti seuraavana päivänä koittaa uusia vinkkejä ja todeta ne toimiviksi, jes! :D

   Kiitos, kovasti olen myös itse tyytyväinen pipoihin :)

   Poista
 2. Kivat on pipot! :) Ja tuo hamppari............ nams.

  VastaaPoista