lauantai 25. heinäkuuta 2015

Treenipäivitystä

Treenit pyörii enemmän ja vähemmän viikon aikana. Tottista ja jälkeä hinkataan ahkerasti ja usein mukana on Reetta ja malinois Ronja. Tottiksessa palkan häivytys on alkanut tapahtumaan hitaasti, mutta varmasti. Nostatus haukun myötä on tuonut räjähtävää energiaa ja iloa tekemiseen. Tässä muutama kohta, johon olemme kiinnittäneet huomiota leikin ohella. Hyvin neiti jaksaa seurata ja olla tarkkaavainen, vaikka palkka ei olekaan näkyvissä. Lyhyitä intervallitreenejä on tullut tehtyä kotonakin paljon ja koira on ehdollistunut jo hyvin tiettyihin leluihin ja asusteisiin, jotka tarkoittavat treeniä. Sen olen huomannut, että Alma pitää luonnostaan hyvin seuruussa paikan ja kontaktin sekä liikkuu usein ponnekasta ravia, jes juuri niinhän se pitää ollakin!
 Viikon päästä olisi Heidi Kailion tottisseminaari Ilmajoella, jonne suuntaamme Alman kanssa koko päiväksi. Saimme paikan collieyhdistyksen järjestämään seminaariin, joten paikalla on puuhkat ja kaiken karvansa järveen jättänyt Alma!
Jäljellä ollaan käyty ja sielä tulee aina eteen sama homma.. ohjaaja pilaa treenin jo jäljen tekovaiheessa! Pitäisi jo ymmärtää, että Alma ei ole enää mikään tappijalka, jolle tehdään pikkupennun askeleitä. Ohjaaja kun nyt vain oppisi kävelemään normaalisti sielä pellolla ja tekemällä helminauhamaista jälkeä, niin koirakin suoriutuisi paljon paremmin. Usein ollaan törmäyskurssilla sen vuoksi, kun koiralla on hurja vauhti ja kun pitäisi olla skarppina sielä narun toisessa päässä, jolloin löysää liinaa ja koska puuttuu tekemiseen. No ehkäpä tämäkin opitaan sieltä kantapään kautta. Onneksi nyt kun itsellä alkoi kesäloma, niin on ruhtinaallisesti aikaa talloa noita jälkiä!2 kommenttia:

  1. Sinut on haastettu ---> http://vuonna2014.blogspot.fi/2015/07/liebster-awards-discover-new-blogs.html

    VastaaPoista
  2. Teidät on haastettu blogissa Puudelipäiväkirja! :)

    www.villiksenmatkassa.blogspot.com

    VastaaPoista