sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Nousujohteinen arki

Otsikkoa mietin taas vaihteeksi muutaman tovin.. hmm, mikä sopisi kuvaamaan viime viikkojen menoa kaikista parhaiten. Niinpä löytyi taas pari vahvaa sanaa, joilla mennään. Paljon ollaan treenattu kaikenlaista hyvässä seurassa ja sen innoittamana on luvassa seuraavaa: Vilmalla on tässä kuussa AD koe ja ensi kuussa luonnetesti, Almalle on katsottu koekalenteria ja lyöty lukkoon debytointi tokokokeessa syyskuulle, ollaan ilmoittauduttu Alman kanssa kahteen eri tottisseminaariin hyvien kouluttajien silmän alle, oman kerhon leiri ja vaikka mitä muuta kivaa.. näitähän riittää ja motivaatio on korkealla niin ohjaajalla kuin koirillakin.

Jospa vaikka aloittaisi ihan yhdessä olosta. Mikäpä sen tärkeämpää, kuin koirakon saumaton yhteistyö myös ihan vapaa-ajalla. Meillä koirat ovat mukana kaikessa ja ne saavat olla aina vapaana kotona. Usein ne painivat ja leikkivät pitkin päivää ja näin huolehtivat omasta liikunnastaan. Meillä leikkiminen ohjaajan kanssa on ihan jokapäiväistä. Alma on oppinut vaatimaan haukulla, jota pidän vireen nostatuksen muodossa erittäin hyvänä asiana, koska se toimii. Muissa tilanteissa haukkuminen on kiellettyä, joten meillä ei turhaan haukuta. Viettejä kaivellaan myös päivittäin ja koiran itsetuntoa nostetaan pienestäkin vastustamisesta. Näin minulla on täällä kaksi oikein kehityskelpoista leikkijää. Pitäisi vain muistaa aina tehdä harjoitteet rauhassa ja valmiiksi mietittynä, että niistä olisi oikeasti hyötyä..
  Kummatkin koirat kävivät vähän aikaa sitten ajamassa noin 400 askeleen jäljen, Alma hienosti poimii jokaisen nakin ja tarkisti askeleet. Vauhtia sillä on edelleen liikaa ja siihen puuttuminen on tehtävä varovasti. Onneksi Alma ei pienestä ota nokkiinsa. Nyt seuraava etappi sen kanssa on keppien ilmaisu. Vilma etenee kuin vanha tekijä ja nakkeja oli muistin virkistämiseksi aina silloin tällöin. Kaikki kepit nousi ja ilmaisu oli varman oloista. Vielä kun saisi tyttärestä yhtä varman jäljestäjän, niin olisin tyytyväinen. No hiljaa hyvä tulee, mihinkään ei ole kiire ja edetään koirien ehdoilla. Tärkeintä, että treenistä jää hyvä mieli kaikille.
Paljon ollaan vaan oltu ja kasvateltu kuntoa pyöräillen, juosten ja uiden. Kumpikin koira vaikuttaa kaikin puolin iloiselta ja kumpikin hierotaan säännöllisesti. Alma on nyt hierottu pari kertaa kunnolla läpi ja se tuntuu kovasti nauttivan, kun taas Vilma on hierottava sen vuoksi, kun on pakko. Miten voikaan olla kaksi niin erilaista persoonaa, vaikka samasta puusta luulisi olevan veistetyt? Alma tekee ensin ja ajattelee sitten, kun taas Vilma miettii tarkkaan minkä ratkaisun kokee järkeväksi. Juniori onkin saanut vähän hölmöläisen maineen koko asuinalueella. Sen loppumaton energia on juuri sitä mitä hain, sen moottori ei sammu ihan heti ja se jaksaa haastaa ja leikkiä. Tämä onkin tuonut mukanaan sen, että ihan normi määrä ruokaa ei enää riitä, vaan ruokaremontti täytyi tehdä ja vaihtaa vahvempaan ruokaan sekä ottaa käyttöön mm. FitDogin juomajauheet kuumien kesäpäivien varalle.

Kuumat kesäpäivät tuovat mukanaan ajatuksen mökkeilystä, joten viikonloppu vietettiin koko porukalla mökillä. Koirat olivat kaikessa mahdollisessa mukana, oli kyse sitten kalastuksesta tai saunomisesta. Alma on ollut viimeksi pikkupentuna mökillä ja nyt sinne päästyään juoksi heti laiturille ja teki heti olonsa kotoisaksi. Vilma mökkeilee usein vanhempieni kanssa, joten mökistä onkin tullut sille kuin toinen koti. Kun puhutaan kalastuksesta, niin Vilma on kuin tinatolppa laiturin päässä ja odottaa koska saalista saadaan. Alma puolestaan rentoutuu saunassa ja hyppäsikin heti lauteille, kun saunan ovi avattiin. Yö nukuttiin kodassa mieheni ja Alman kanssa ja illalla sielä olikin kolme väsynyttä mökkeilijää, joille uni maistui heti.


Mikäli asioitte Musti & Mirrissä, niin kurkatkaapa ilmaisjakelulehteen nimeltä Koiraposti. Kannessa komeilee meidän Alma ja sisäsivulla on vähän juttua meistä Nutrolinin merkeissä. Nutrolinista puheen ollen, tulossa on taas tuotetestauksia ja vaikka mitä pientä kivaa. Olkaahan kuulolla!


1 kommentti:

  1. Hienoja kuvia ja mukavalta kuulosti tuo teidän arkenne näin kesäisin! :)

    VastaaPoista