maanantai 1. kesäkuuta 2015

Ken on heistä kaikkein kaunein

Tällä kertaa näyttelykuulumisia. Otettiin ja lähdettiin Niinan kanssa Keuruun ryhmänäyttelyyn 24.5 ja koirista matkaan lähti tuttu kaksikko Alma sekä Rio. Aamu ei ihan ilman vastoinkäymisiä taittunut omalta osaltani, sillä juuri sinä päivänä kun päätin tankata auton, niin mikään tankkauspiste ei toiminut ja automaatiltakaan ei saanut rahaa. Tästä asiasta toki varoiteltiin jo edellisenä päivänä ihan uutisissa, mutta viimeisenä mieleeni juolahti tankkaus näyttelyä edeltävänä päivänä. No tästä lähtien asiaan tulee muutos! Omalla autollani ei parin sadan kilometrin päähän päässyt, joten soitto kotiin porukoille ja lainaksi auto. Ehdittiin kumminkin hyvissä ajoin näyttelypaikalle!

Näyttelypaikka oli Keurusselän liikuntapuistossa kauniiden puitteiden ympäröimänä. Sääkin suosi ja mikäs se parempi karvaiselle kaksikolle korkata ulkokehät. Koirissa oli kivasti virtaa ja uskon että raitis pihailma ja pieni jännitys oli syy siihen. Almakin leijaili liikkeissään ja oli ihan täpinöissään. Siinä saa alkaa ihan oikeasti pitämään kiinni, kun 30kg koira alkaa poukkoilla narun päässä oman tahtonsa mukaan. Almalla tuntuu olevan hurjasti enemmän voimaa kun Vilmalla, johon on aikaisemmin tottunut. Iloisesta käytöksestä en tokikaan alkanut moittimaan vaan pidin sitä hyvänä asiana kehää ajatellen. Leiri oli pian pystyssä ja odottaminen sai alkaa.
  Näyttelyyn oli ilmoitettu 10kpl valkoisia ja ne tuomaroi Suomalainen herrasmies nimeltä Juha Putkonen. Tuomari arvosti hyvää liikettä ja vahvoja koiria. Rio avasi tuttuun tyyliin pelin tuloksella EH. Rion on tällä hetkellä kovassa kasvuvauhdissa ja se olikin syy tämän päivän tulokseen. Mutta voi jestas, että siitä on kasvanut miehekäs! Mitä se onkaan parin vuoden päästä, huh!
Alma sai keikistellä ainoana juniorinarttuna saaden ERIn ja SA:n. Paras narttu kehässä oli neljä koiraa ja niinhän siinä kävi, että tuomari nosti Alman ensimmäiseksi vanhempien koirien jäädessä taakse ja ojensi SERT:n! Rodun kauneimmasta kisasi Alman kanssa nuorten luokan uros, joka veikin nimiinsä ROP:n. Hopea ei ollut missään nimessä häpeä, sillä niin upeasti neiti esiintyi ja toi kyllä esiin kaikki parhaat puolensa. Nyt on plakkarissa alle kaksi vuotiaan sertit, joka tuntuu vuoden ikäisen koiran omistajasta aika hassulta. Nyt suunnataan seuraavaksi toivon mukaan baltian maihin vielä kun Alma on juniori-ikäinen. Oulu ja Helsingin voittajaviikonloppu ovat seuraavia suomen näyttelyitä.

Pian tulossa pitkästi kertomusta sekä kasoittain hienoja kuvia viime viikonlopun virallisesta pentutapaamisesta. Pysykäähän kuulolla!2 kommenttia:

  1. Onnea menestyksestä! :) Ai tekin ootte tulossa Oulun näyttelyyn? :) Me ilmottaudutaan ainakin sunnuntaille mutta ehkä jopa molemmille päiville.

    VastaaPoista