lauantai 21. kesäkuuta 2014

Pentuarkea

Huh, kylläpä aika rientää! Jopa niin kovaa, että meinaa jäädä sivujen päivittäminen aivan täysin. No onneksi nyt sain aikaan kertoa, että miten meidän pari viikkoa on kulunut. Kaikki pennut ovat löytäneet omat kodit! <3

Se on tullut erittäin selväksi, että pentulaatikko on ihan tylsä paikka ja sielä ei kukaan enää viihdy! Unet sielä käydään ottamassa, mutta ei yhtään pidempää aikaa vietetä. Pentulaatikon etuseinää on pitänyt korottaa jo monta kertaa, kun neiti oranssi on totaalisen kyllästynyt laatikkoon ja tullut jo käytävällä moneen kertaan vastaan. Niinpä olemme ulkoilleet aina, kun vain se on ollut säiden puolesta mahdollista. Porukka alkaa olla niin villiä, että jouduin jo rajaamaan tilaa aidoilla. Kukkapenkit ja puskien alustat ovat todella kivoja paikkoja viettää aikaa. Vilma-äiti on välillä ihan helisemässä tämän lauman kanssa, kun jokainen sinkoilee eri suuntiin. Onneksi määrätietoinen äiti kokoaa porukan ja alkaa imettämään. Imetys on kasvattajan silmään jo jotenkin hurjan näköistä, kun pennut repivät Vilman nisiä terävillä hampaillaan ja käyvät suurimmaksi osaksi vain leikkimässä vatsan alla. Vilma imettää vielä sinnikkäästi, mutta on alkanut kertomaan kovakouraisimmille, ettei nisälle ole asiaa. On ollut ihana huomata Vilman reaktiot, kun se on monena päivänä ollut niin mietteliään näköinen. Ihan kuin se olisi ajatellut että "Hei nämähän ovat koiria!" Välillä mamma innostuu vähän turhan innokkaisiin leikkeihin ja kantaa omia lelujaan pennuille!

Pentujen luonteet ovat alkaneet päivä päivältä tulla paremmin esiin ja en voi kyllä olla kun ylpeä näin rohkeista pennuista! Jokainen lähtee innoissaan tutkimaan paikkoja sekä yksin että isommassa ryhmässä. Olen pitkin viikkoa antanut pennuille myös yksitellen aikaa, jolloin olemme leikkineet ja käyneet ulkona. Omalta osaltani olen tutkinut pentujen käyttäytymistä todella tarkkaan ja viikolla pyysin myös kokeneen ystäväni katsomaan pentuja. Näistä ihastuttavista vauvoista olisi tarkoitus jättää itselle yksi tyttö kasvamaan, mutta kuka.. hmm.. siinäpä pulma, koska kaikki ovat niin tomeria! Tällä hetkellä pisintä kortta taitaa vetää oranssi tyttö, mutta sekin varmistuu sitten reilun viikon päästä tehtävän pentutestin jälkeen ;)

Ruoka maistuu pennuille koko ajan paremmin ja kasvua on alkanut tapahtua kiitettävästi sen jälkeen, kun alkoivat syömään useammin kiinteää. Vahvoja lapsia näyttäisi kasvavan!

Pennuille on nyt päätetty myös viralliset nimet, jotka tulevat tässä:

Nartut:

Dancing Spirit Act of Love
Dancing Spirit Arctic Hope
Dancing Spirit Adorable Sunshine
Dancing Spirit Amazing Starlight
Dancing Spirit Astonishing Flame
Dancing Spirit Adamant Faith
Dancing Spirit Ardent Touch

Urokset:

Dancing Spirit Argent Warrior
Dancing Spirit Aeon Dream

Pennuista tulossa ihan näinä päivinä neljän viikon poseerauskuvat, kunhan saan ne koneelle!

Ylimpänä kuvia kolme viikkoisista vauvoista ja alempana ikää jo neljä viikkoa.

2 kommenttia:

  1. Upeat nimet, itsekin olisin valinnut juuri saman tyyliset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nuo nimet ovat niin noiden vauvojen näköisiä. Tiedän suunnilleen jo, että kenelle tulee mikäkin nimi :)

      Poista