maanantai 14. lokakuuta 2013

Monenlaisia uutisia

Löydän itseni istumasta aamulla klo.10.00 treenikentän reunalta kietoutuneena toppavaatteisiin ja peittoon.
Ilma on kylmä kuin keskitalvella. Tuoleja alkaa kerääntymään viereeni ja sen myötä hyväntuulisia koiraihmisiä. Vaan mistä on kyse? Kyse on Minna Pättikankaan tottispäivästä, jonka oma kerhomme järjesti viikko sitten. Harmittaa niin etten sanotuksi saa se asia, ettei Vilman kanssa päästy treenaamaan hänen silmän alle. Jouduin tuona päivänä lähteä iltavuoroon, joten pystyin kumminkin olemaan aamun kuunteluoppilaana. Onneksi kuunteluoppilaanakin sain paljon hyviä neuvoja omaan treeniin. Työ meinaa vain haitata sen verran paljon harrastusta, että pian menee oikeasti hermo.. en vain kehtaa enää pyytää vapaatoiveita, joten pakko kärsiä.

Ystävärintamalle on jälleen tullut muutama leikkikaveri lisää. Koitettiin erään ystäväni kanssa lähteä koirinemme metsälenkille ja vähän silmäillä, mitä neidit tuumaisivat toisistaan. Tämä uusi tuttavuus oli karkeakarvainen saksanseisoja Fanta. Aluksi oli vähän karvojen nostelua puolin ja toisin, mutta vapaaksi päästessään koirat viiletti ympäri metsiä aivan onnessaan.Uusi, pieni ystävä löytyi oman rodun edustajasta, kun kävimme katsomassa Kaisan 16vko:n ikäistä valkkaripentua. Kaisalla on jo ennestään Vilman sukulainen Neri, josta olen tainnut joskus mainita. Vierailumme kohde, valkoinen prinsessa oli nimeltään Pinna ja melkoinen hurmuri! Tyttö oli niin reipas ja täynnä iloa.. ei suinkaan oma pentukuumeni noussut. Nooh, ehkäpä tässä jossain vaiheessa sitten ;)
Vilma leikki pienen kanssa hienosti ja osasi käsitellä myös nätisti. Se on varmaan aikuistunut, kun on yllättänyt minut tämän vuoden aikana niin monella eri osa-alueella.
Tässä kuvia valkoisten leikeistä:


Sitten viimeinen uutinen, mutta ei suinkaan se vähäisin............ Vilmasta tuli eilen sunnuntaina TK2!!
Lähdimme aamulla ajelemaan kohti Seinäjokea ja Hurtta-Hallia, jossa koe järjestettiin. Ilma oli hieno ja tunnelma melko rauhallinen omalta osaltani. En taaskaan antanut itselleni mahdollisuutta alkaa jännittämään koetta, koska jännitys vain pilaisi sen. Viime koe Vimpelissä osoitti sen, että mielummin nauran ja olen kannustava  koiralle, kun heittäydyn rautakangeksi enkä puhu mitään. Tämä ns. kukkahattutäti -teoria sopii meille oikein hyvin! ;) Vilma teki todella tasaista ja hyvää pisteriviä ja ennen kaikkea olen niin hurjan ylpeä meidän luoksetulosta, josta napsahti ensimmäistä kertaa 10!! Vilma pysähtyi kovasta vauhdista kuin seinään käsimerkin saatuaan. Siitä sitten täysin oikeaoppisesti eteen ja perusasentoon.. voi että olen onnellinen, tämä oli oikea työvoitto! Liikkuri siinä hiiskui, että ei ole koskaan ennen nähnyt noin hienoa pysäytystä. Tuomari oli samaa mieltä, todella mallikelpoinen suoritus. Kaukoissa ei ensin katsonut minuun, joka sai hikipisarat valumaan selkää pitkin.. annoin käskyn istu...mitään ei tapahdu. Annoin toisen ja koira nousi kuin ohjus ja samaa tyyliä jatkettiin loppuun asti saaden liikkeestä 9. Tuomarin kommentti oli että harvoin koira nousee noin hyvään vireeseen ensimmäisen käskyn mentyä kuuroille korville. Muut liikkeet meni hyvin, mutta hyppy sai aikaan Vilmassa kyllä jonkinlaisen "vikatilan". Lähti hyppyyn hyvin, mutta lähti päästämään hallin sivuun etsien kapulaa.. voitte uskoa miten harmitti! Koira oli niin innoissaan, etten voinut kun nauraa.. tuomaria ja suurta osaa yleisöstäkin hymyilytti tämä kummallinen päähänpisto :D En voinut olla Vilmalle vihainen, se oli tehnyt hyvän kokeen, joten lähdettiin hyvillä mielin kehästä pois ja taisteltiin vimmatusti patukasta!
  Tuomari kommentoi suoritusta tähän tyyliin, että on hienoa nähdä kaksi iloista kehässä sekä koira on erittäin hyvin rakennettu, yhteistyö pelaa ja siinä näkyy tekemisen meininki. Näistä kommenteista olin enemmän kuin otettu, sillä minä, amatööri koiraharrastaja, joka ei tiennyt vielä vähän aikaa sitten mitään koko tokoiluista, olen pystynyt kouluttamalla nostamaan koirani tälle tasolle kilpailemaan. Hyvä me! :)

Tässä pisteet, tuomarina Juha Kurtti:

Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen 10
Liikkeestä maahanmeno 9
Luoksetulo 10
Liikkeestä seisominen 8 (perusasentoon toisella käskyllä)
Kaukokäskyt 9
Noutaminen 10
Hyppy 0
Yleisvaikutelma 10

Tulos: AVO1 171p. sij.2/10 ja TK2 -koulutustunnus!

2 kommenttia: